Blije bijen op Oogstdag Kromme Rijnstreek

|   Nieuws

 

ZATERDAG 26 AUGUSTUS as vertelt Stuurgroep Kromme Rijnlandschap over het bijenproject Beedeals Kromme Rijn op het Oogstfeest in Cothen. Met deze deals werken gebiedspartners aan een betere leefomgeving voor de wilde bijen.

Bijen zijn immers erg belangrijk in onze voedselvoorziening, als bestuivers van voedselgewassen. Ook hommels en andere insecten hebben profijt van bloeiende planten in het landschap.

1e resultaten

Afgelopen seizoen zaaiden 30 inwoners en agrarische ondernemers uit 15 dorpen samen al 3,5 ha aan bloemen voor bijen. Ook instellingen en gemeenten deden mee. Een mooi resultaat van het eerste jaar. St. Centrum voor Landbouw en Milieu is mede organisator van het project. 

Oogstdag ook voor kinderen

Op de oogstdag kunnen kinderen een bijenhotel bouwen en samen met hun ouders alles leren over de wilde bijen. De landschapsco√∂rdinator laat je verschillende bloemenmengsels zien en vertelt over wat je zelf kunt doen in je tuin of op je bedrijf. Hij kan je ook informeren over plannen voor bij-vriendelijk bermbeheer. En natuurlijk geeft hij desgevraagd ook advies over je erfbeplantingen.  

Praktisch 

Het oogstfeest wordt gehouden op 26 augustus 2017 van 10-17 uur op de Kapelleweg in Cothen.

Terug