Subsidie voor agroforestry 2024

|   Nieuws

De provincie Utrecht stimuleert bomen in de landbouw met subsidies voor agroforestry. Dat doet zij via het nieuwe Agroforestry Netwerkwerk Utrecht (ANU) en financiering voor plannen en aanleg.

Bram Wendel is provinciaal coördinator en mag kosteloos adviseren over agroforestry. Hij kan je helpen met de aanvraag van subsidie voor planvorming en/of subsidie voor aanplant.

Subsidie voor beplantingsplan agroforestry

Het Agroforestry Netwerk Utrecht biedt nu de unieke kans om 20 nieuwe bedrijfsplannen voor agroforestry te verzorgen. Dankzij deze financiering van de Provincie Utrecht kunnen agrariërs in de regio gebruik maken van deze dienst en hun bedrijf verduurzamen met behulp van agroforestry. Wie het eerst komt, die het eerst maalt. Lees verder>>

Subsidie voor aanleg agroforestry

Agrariërs in de provincie Utrecht kunnen tot 31 december 2024 subsidie aanvragen voor de aankoop en aanleg van bomen en meerjarige houtige gewassen ten behoeve van agroforestry. De subsidie bedraagt maximaal 75 procent van de kosten tot een maximum van 20.000 euro. Je bent verplicht om naast het indienen van de aanvraag ook een projectplan aan te leveren. Lees verder >>

Liever breed oriënteren?

Onze landschapscoördinator Walter Jaaltink kan ook meedenken over (de inpassing van) je agroforestry plan in het landschap en de aanleg van kleine landschapselementen en erfbeplanting. 

Terug