NIEUW: Landschapswijzer

|   Nieuws


In de Landschapswijzer vind je een overzicht van inheemse bomen en struiken die geschikt zijn voor aanplant in de provincie Utrecht. Je leest er ook over de beste groeiplaats, de bloeitijd en of delen van bomen en struiken eetbaar zijn. 

De Landschapswijzer is samengesteld door Landschap Erfgoed Utrecht in opdracht van Platform Kleine Landschapselementen samen met de landschapscoördinatoren en Agrarisch Collectief Utrecht Oost en is vers van de pers.

Bomen en struiken kunnen het erf verfraaien of als landschapselement aangelegd worden. Voorbeelden van landschapselementen zijn knotbomen, houtwallen en houtsingels. Bomen en struiken zijn ook belangrijk zijn voor de biodiversiteit, kunnen zorgen voor een betere bodemstructuur en verkoeling geven in de zomer.

Landschapswijzer 

De Landschapswijzer is een informatiebron voor iedereen die inheemse bomen of struiken wil aanplanten. Bekijk hem hier >>

Plantinstructies en foto's

In het groene menu onderaan deze pagina vind je foto’s van de verschillende landschapselementen en instructies voor beheer en aanleg. Mooi te gebruiken in combinatie met de Landschapswijzer.

Terug