Begin op tijd met je beplantingsplan

|   Nieuws

Begin op tijd met het maken van je plan, als je aankomende winter bomen wilt planten. Het maakt niet uit of je aan de slag wilt met landschapselementen, je erf of agroforestry. Er is meer te overdenken dan je dacht, EN je wilt zeker bijtijds je plantmateriaal bestellen.

Plantseizoen

Het plantseizoen is ongeveer van eind november tot maart. De meeste bomen planten we het liefst in december. Het is een goed idee om in de zomer al een beplantingsplan te maken, zodat je geen overhaaste beslissingen neemt. Soms is een vergunningaanvraag bij je gemeente nodig.

De plek en indeling van je land of erf

Behalve de plantkeuze is het ook van belang waar je gaat planten op je land en hoe dat past in het landschap. In deze webinar legt de landschapscoördinator Walter uit hoe je een ontwerp maakt voor erfbeplanting. Het stappenplan kan je ook toepassen voor kleine landschapselementen en agroforestry.

Zelf aan de slag

Hier kun je meer vinden over beplantingsvormen je kan planten in het landschap. Wil je een heel erf ontwerpen, lees dan hier verder. Landschapscoördinator Walter Jaaltink kan ook meedenken over een beplantingsplan voor je erf of de aanleg van kleine landschapselementenNeem gerust contact op.

Terug